Студ и мраз: Ледените дни продължават, вижте до кога. Голямото застудяване

...
Студ и мраз: Ледените дни продължават, вижте до кога. Голямото застудяване
Коментари Харесай

Студ и мраз: Ледените дни продължават, вижте до кога


Студ и студ: Ледените дни не престават, вижте до по кое време. Голямото захлаждане продължава. Температурите трайно падат под нулата, като съгласно топ климатолога проф. Георги Рачев в петък, събота и неделя ще са ледените дни.

Атмосферното налягане ще се намалява. През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно и съвсем безшумно. В североизточните региони ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 9° и минус 4°, в София – към минус 7°.

След към седмица ниските температури ще бъдат история.

Следващата седмица във вторник и сряда се чакат нови снеговалежи, макар че едва ще се затопли. Температурите заран ще бъдат от минус 8 до минус 4 градуса. Ще се затопли сензитивно – с дневни температури до 7 градуса. Снеговалежите бързо ще отминат. В Западна България ще вали влажен сняг “.

Синоптиците предвиждат сензитивно покачване на температурите в края на идната седмица. Те ще доближават до цели 8-15 градуса.

Аномалиите ще не престават с по-топло време през зимата.

„ Природата компенсира с по-хладно лято и повече превалявания. Тази зима е малко по-хладна от предходната, за това способства „ Ел Ниньо “, отбелязва синоптикът Петър Янков.

В Гърция предстоящото у нас захлаждане в петък няма да проникне и температурите в идващите дни ще бъдат пролетни – сред 11 и 15-16 градуса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР